Integració al domini d’un ordinador amb Windows 10

Com integrar un ordinador amb Windows 10 al domini del centre


Per integrar els ordinadors al domini, aquests hauran d’estar connectats per cable i dur una adreça de la xarxa 10.216.x.x.

La integració al domini, des de Windows, dels ordinadors que es troben a la xarxa 10.218.x.x o 10.219.x.x (l’encaminament de la xarxa Wi-Fi) NO funciona correctament.

 

Integració de l’equip


Passos a seguir per integrar un ordinador al domini:  Amb l’usuari Administrador,

  1. Anau a Inicia. Sobre “Este equipo haureu de prémer el botó dret i del menú contextual que sortirà escolliu “Propiedades:

  2. S’obrirà una finestra nova com la de la imatge. Al menú Configuració de nom, domini i grup de treball de l’ordinador, anau a “Cambiar configuración”.  3. On posa Membre de, seleccionau Domini i escriviu el nom del domini del vostre centre.


    Premeu  “Aceptar i us demanarà usuari i contrasenya.


    Si tot ha anat bé, sortirà una finestra indicant “Se unió correctamente al dominio XXX”.


    Finalment, s’haurà de reiniciar l’ordinador per tal que els canvis tinguin efecte.
  4. Per entrar al domini, haureu de prémer el botó canvia d’usuari > un altre usuari. On diu nom haureu d’escriure nomdomini \ nomusuari i prémer sobre la fletxa. Per exemple curs2006\administrador i a contrasenya la seva corresponent. 

S’ha de tenir en compte que els perfils de Windows XP, Windows 7 i Windows 10 no són compatibles. És a dir, al Windows 10 es crearà una carpeta nova amb el mateix nom que ja tenia un perfil al windows XP o Windows 7, però amb extensió v7 i que no conté les dades de la carpeta de perfil del Windows XP. Això vol dir que per exemple si a favorits tenim unes adreces web, llavors a la carpeta de perfil del Windows 10 aquestes dades no hi seran.

La integració del Windows 10 a un domini basat en l’Ubuntu 14.04 Server a través de l’eina Zentyal és 100% compatible amb totes les funcionalitats.

La integració del Windows 10 a un domini basat en Windows 2003 Server no és compatible al 100% i no carreguen els scripts d’inici. S’està fent feina per a trobar una solució.