Integració al domini d’un ordinador amb Windows 10

Per integrar els ordinadors al domini, aquests hauran d’estar connectats per cable i dur una adreça de la xarxa 10.216.x.x. Per assignar-li una adreça IP podeu seguir les instruccions del Windows 7 ja que el protocol es pràcticament igual Com configurar el protocol TCP/IP a un Windows 7.

La integració al domini, des de Windows, dels ordinadors que es es troben a la xarxa 10.218.x.x o 10.219.x.x (el direccionament de la xarxa Wi-Fi) NO funciona correctament.

Passos a seguir per integrar un ordinador al domini: Amb l’usuari Administrador,

  1. Anau a Inicia. Sobre “Este equipo haureu de prémer el botó dret i del menú contextual que sortirà escolliu “Propiedades:  2. S’obrirà una finestra nova com la de la imatge. Al menú Configuració de nom, domini i grup de treball de l’ordinador, anau a “Cambiar configuración”.


  3. On posa Membre de, seleccionau Domini i escriviu el nom del domini del vostre centre.


  4. On posa Membre de, seleccioneu Domini i escriviu el nom de domini del vostre centre.

  5. Premeu  “Aceptar i us demanarà usuari i contrasenya.

  6. Si tot ha anat bé, sortirá una finestra indicant “Se unió correctamente al dominio XXX”.


    Finalment s’haurà de reiniciar l’ordinador per tal que els canvis tinguin efecte.

S’ha de tenir en compte que els perfils de Windows XP, Windows 7 i Windows 10 no són compatibles. És a dir, al Windows 10 es crearà una carpeta nova amb el mateix nom que ja tenia un perfil al windows XP o Windows 7 però amb extensió v7 i que no conté les dades de la carpeta de perfil del Windows XP. Això vol dir que per exemple si a favorits tenim unes adreces web, llavors a la carpeta de perfil del Windows 10 aquestes dades no hi seran.

La integració del Windows 10 a un domini basat en l’Ubuntu 14.04 Server a través de l’eina Zentyal i amb servidors SAMBA és 100% compatible amb totes les funcionalitats.

La integració del Windows 10 a un domini basat en Windows 2003 Server no és compatible al 100% i no carreguen els scripts d’inici. S’està fent feina per a trobar una solució.