Guia bàsica
Introducció
La dotació d’aquest contracte consta de: un monitor multitàctil interactiu, model Newline TRUTOUCH TT-6516UB i un dispositiu Android Box.
L’equipament es podrà començar a utilitzar una vegada la instal·lació sigui completament satisfactòria i s’hagi signat el certificat d’instal·lació.
El monitor Newline du incorporat una versió pròpia del sistema operatiu Android; tot i que la recomanació serà usar el sistema operatiu del dispositiu Android Box per ser més potent i estar més actualitzat.
Primeres passes
Per a encendre el monitor hem de fer clic al botó d’encès/apagat (a la part inferior del monitor), i de seguida apareixerà la pantalla d’inici del sistema operatiu Android del monitor.
Per canviar al sistema operatiu de l’Android Box hem de fer clic a la icona , localitzada a la barra de menús (part inferior de la pantalla).
Ens apareixeran les diferents entrades de vídeo que té la pantalla i hem de triar la icona HDMI 2 on hi ha endollat el dispositiu Android Box.
Una vegada que apareix el sistema operatiu de l’Android Box, hem de lliscar el dit per la pantalla per activar les icones de menú de la part inferior de la pantalla:
Activam les opcions següents:
- Setting — Personal — Language & input — Language — Català
- Wi-Fi — escollim el Wi-Fi del centre
- Ubicació — Activat
- Data i hora — Data i hora automàtiques (activar)
- Data i hora — Zona horària automàtica (activar)
- Google Play — Posam usuari i contrasenya
NOTA 1: Amb la icona sempre podem escollir la font del senyal que volem utilitzar en un moment donat. Per exemple, la icona Android per utilitzar el sistema operatiu Android del monitor, la icona HDMI 2 per al sistema operatiu del dispositiu Android Box, la icona HDMI 1 si connectam un ordinador al monitor, etc.
NOTA 2: Si optam per una connexió a Internet mitjançant cable, hem de connectar el cable RJ-45 al port LAN del dispositiu Android Box.
Android Box
L’Android Box disposa d’una barra d’eines horitzontal, similar a la de qualsevol tauleta tàctil, que apareix quan desplacem el dit de la part de baix de la pantalla cap a dalt.
També disposa d’una barra d’eines compacta i flotant a la pantalla i que ens permet realitzar les funcions bàsiques. Apareix i desapareix en pitjar el petit punt blanc que sempre és a la pantalla.
El dispositiu ens permet enviar la informació que tinguem a la nostra tauleta, mòbil o Chromebook cap al dispositiu per a poder ésser vista a la pantalla. Per a poder realitzar aquesta tasca cal instal·lar una aplicació Apk a la pantalla. L’Apk es diu “Airscreen”.
El primer que haurem de fer és anar a Setting — Seguretat — Orígens desconeguts — Permet la instal·lació d’aplicacions d’origen desconegut.
Llavors descarregam l’aplicació des del següent enllaç mitjançant d’un PC i el transferim amb una memòria USB a l’Android Box (si es realitza la descàrrega directament des de l’Android Box a vegades dona una errada).
https://m.apkpure.com/es/airscreen-airplay-google-cast-miracast/com.ionitech.airscreen
Executam l’arxiu, i triam que l’executi l’instal·lador de paquets.
Una vegada instal·lada l’aplicació, convé tornar a posar els paràmetres de seguretat que teníem: Setting — Seguretat — Orígens desconeguts — desactivar Permet la instal·lació d’aplicacions d’origen desconegut.
Per a utilitzar-la hem de tenir l’Android Box i el dispositiu mòbil a la mateixa xarxa Wi-Fi.
El procediment és el següent: hem d’obrir l’aplicació “Airscreen” a l’Android Box i després enviam la informació des del dispositiu mòbil o Chromebook que vulguem. L’opció més fàcil d’enviar la informació és a través de l’aplicació Google Home, tot i que també podem enviar a través del navegador Chrome.
Pissarra tàctil
El sistema operatiu Android del monitor inclou una pràctica pissarra tàctil, per escriure i/o dibuixar. Per obrir-la hem de fer clic a la icona , localitzada a la barra de menús (part inferior de la pantalla). Disposarem així d’una pissarra blanca amb una barra d’eines a la part inferior:
Ordinador
Si volem connectar un ordinador al monitor, la recomanació és usar les connexions davanteres HDMI1 (Envia àudio i vídeo a la pantalla) i USB Touch 1 (fa que el dispositiu que tinguem connectat al HDMI1 pugui ésser tàctil.)
En el cas que l’ordinador no tingui connexió HDMI podem usar la connexió lateral VGA, el port USB Touch 4 i la d’àudio.
Problema 1: No és tàctil
Si el monitor interactiu no és tàctil quan es té connectat un PC extern, assegurar-vos que tant el cable de vídeo com la memòria USB van connectats al mateix conjunt. En aquesta foto es veu com estan en dos conjunts diferents, després de connectar-ho tot al mateix conjunt el tàctil va començar a funcionar.
Problema 2: Pany en pantalla
Si apareix un pany en la pantalla: Per a desbloquejar la pantalla ha de deixar premut el botó d’ECO amb el comandament a distància durant uns segons, i la pantalla deixarà d’estar bloquejada.